uniek2.jpg

Onderhoud

Vergo verzorgt ook graag het onderhoud van uw tuin, geheel of gedeeltelijk, incidenteel of periodiek. Vergo benadrukt het belang van professioneel onderhoud: “Er wordt vaak te gemakkelijk gedacht over het onderhoud van een tuin. Tuinonderhoud is een echt vak, waar veel kennis voor nodig is. Goed onderhoud is van cruciaal belang, zeker de eerste jaren na aanleg van een tuin. Hoe beter de tuin dan onderhouden wordt, des te minder hoeft er later gedaan te worden en des te mooier is en blijft het resultaat.”

Tuintips

In de maanden januari en februari is het weer tijd voor kalk. Indien het niet vriest kunt u kalk gebruiken voor uw gazon of border.

Een jaarlijkse kalk gift is op de zandgrond noodzakelijk i.v.m uitspoeling. Wilt u gericht weten hoeveel kalk er jaarlijks in uw tuin  gebruikt dient te worden.

Dan kunnen wij voor u een meting uitvoeren, wij kunnen u een correcte dosering adviseren het verwerken van kalk is ook mogelijk.

Algen, bladmossen en levermossen bestrijden.

Regelmatig krijgen wij de vraag algen, bladmossen en levermossen te bestrijden.

Het bestrijden van algen, bladmossen en levermossen gaat het beste met vochtig weer. Hiervoor gebruiken wij biologische en chemische middelen. Bestrijding is mogelijk op verharding en tussen beplanting.